Eat Move Sleep

Postet av Romsås IL - Fotball den 1. Jun 2016

 • EAT MOVE SLEEP setter fokus på helheten i det som skaper god helse
  Mobiltilpasset visning/åpne nettleser

  Kjære fotballeder / fotballtrener / fotballforelder

  Vi i Norges Fotballforbund har noe svært viktig å fortelle deg. Noe som handler om barna dine og nasjonen din.
  Den norske folkehelsa står overfor betydelige utfordringer. Vi spiser for usunt,
vi er for lite aktive og vi sover for lite. Livsstilssykdommer som diabetes, høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdommer rammer stadig flere. Og dagens unge kan bli den første generasjon noensinne til å leve kortere enn sine foreldre. Dette kan ikke vi som Norges største særidrettsforbund sitte stille og se på.

  Ikke bare har vi som en stor aktør et stort ansvar for å bidra til positive endringer i samfunnet. Vi har også en stor mulighet til å få dette til ved hjelp av våre 375 000 aktive og 130 000 frivillige medlemmer – og ikke minst ved hjelp av alle dere dyktige trenere og engasjerte foreldre der ute som har en stor påvirkningskraft på barna.
  Dette er bakgrunnen for at vi nå i samarbeid med deg, resten av fotball-Norge og vår hovedsponsor BAMA ønsker å gjennomføre en nasjonal dugnad for den norske folkehelsa!

  Gjennom prosjektet EAT MOVE SLEEP setter vi fokus på helheten i det som skaper god helse, glede og prestasjoner for oss mennesker – nemlig kombinasjonen av et sunt kosthold, fysisk aktivitet og nok søvn. Hver for seg er de viktige, sammen er de
 nøkkelen til positiv forandring.

  Grunntanken er å inspirere til at små valg i hverdagen utgjør store forskjeller gjennom et langt liv. Av erfaring vet vi at det barn lærer i ung alder, tar de med seg videre i livet. Derfor er kanskje den viktigste fellesinvesteringen vi gjør som samfunn å bidra til å inspirere barn og unge til gode vaner når det gjelder kosthold, fysisk aktivitet og søvn.
  EAT

  Sunn hverdagsmat og et variert kosthold gir et godt grunnlag for god helse, og bidrar til at man får i seg næringsstoffene man trenger. Det anbefales mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.

  MOVE

  Det anbefales at barn og unge bør ha minimum 60 minutter fysisk aktivitet hver dag, alternativt fordelt utover uken. Aktiviteten bør være variert og intensiteten både moderat og hard.

  SLEEP

  Nok søvn og god nok søvn er utrolig viktig for helsa vår, både fysisk og mentalt. Når vi sover, reparerer nemlig kroppen seg selv. Hva som er tilstrekkelig varighet av søvn varierer fra person til person. Søvneksperter anbefaler imidlertid at barn fra 6–13 år bør sove 9–11 timer, mens ungdom fra 14–17 år bør sove 8–10 timer og 18 år og oppover bør sove 7–9 timer.

  Så, hvorfor har nettopp du mottatt dette brevet?
  Vi oppfordrer akkurat deg til å dele informasjonen fra dette brevet med dine spillere, barn og klubben forøvrig. I tillegg håper vi at du vil bidra med å inspirere barn til å spise sunt,
 til å være mye i fysisk aktivitet og til å sove nok.

  Se mer informasjon om EAT MOVE SLEEP på www.facebook.com/eatmovesleepNO
  På denne Facebook-siden finner du inspirerende tips som hjelper deg på rett vei enten du er fotballeder, fotballtrener, fotballforelder eller ung fotballspiller.
  Jeg håper du ønsker å bli med på Norges viktigste dugnad!

  For mer informasjon om prosjektet, se eatmovesleep.no eller fotball.no. Har du eventuelle spørsmål, kontakt mari.haugli@fotball.no
  Med vennlig hilsen
  Sportsavdelingen i NFF

  Terje Svendsen
  Copyright © 2016 Norges Fotballforbund, Alle rettigheter.

 • Kommentarer

  Logg inn for å skrive en kommentar.